ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Από το 1981, το παραδοσιακό αυτό ταβερνάκι σε ένα μικρό στενό μιας αθηναϊκής γειτονιάς αποτελεί το «μυστικό» των μυημένων κρεατοφάγων για τα λεπτοκομμένα αρνίσια παϊδάκια του. Φρέσκα κρέατα, με καταγωγή από τη Βόνιτσα και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, εμπλουτίζουν το μενού με εξαιρετικά εδέσματα, όπως προβατίνα στα κάρβουνα, αγρινιώτικο καλοψημένο κοκορέτσι και ζουμερό χοιρινό κοντοσούβλι τυλιγμένο με αρνίσια μπόλια.

Από το Αθηνόραμα και το διαγωνισμό για τα 10 καλύτερα παϊδάκια στην Αττική όπως εσείς μας επιλέξατε

“Από το 1981 ο «Σπανός» είναι γνωστός σε ολόκληρη την Αθήνα για δύο εδέσματα: τα παϊδάκια και τα σαλιγκάρια. Τα βρίσκεις ακόμη απαράλλαχτα σε ποιότητα και νοστιμιά στην ησυχία ενός συνοικιακού δρόμου στα Πατήσια: τα παϊδάκια είναι λεπτοκομμένα και λαχταριστά (το κρέας το προμηθεύονται από τη Βορειοδυτική Ελλάδα ), ενώ τα σαλιγκάρια είναι βουτηγμένα σε μια γλυκιά κόκκινη σαλτσούλα. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν προβατίνα, κοντοσούβλι με αρνίσια μπόλια για να μη βγαίνει στεγνό, ενώ η κ. Γεωργία, κρατώντας μυστικές τις συνταγές της, φτιάχνει φοβερή τυροκαυτερή,  πεντανόστιμους αρωματικούς κολοκυθοκεφτέδες, τυροπιτάκια με πολύ πλούσια γέμιση και για το τέλος, υπάρχει πάντα ένα χειροποίητο γλυκό ημέρας, αλλά την παράσταση κλέβει η λευκαδίτικη λαδόπιτα.. Η απλή, φωτεινή­ αυλή με το νησιωτικό δάπεδο προσφέρεται για παρεΐστικη χαλάρωση, ενώ η χειμωνιάτικη σάλα είναι διακοσμημένη με αυθεντικά λαογραφικά αντικείμενα, Κρασοβάρελα σε πατάρι, αυθεντικά αγροτικά εργαλεία στους τοίχους κι ένα τζουκ μποξ με παλιά λαϊκά τραγούδια δημιουργούν παρεΐστικη ατμόσφαιρα με γλυκιά νοσταλγική διάθεση.

Tip Τα σαββατοκύριακα να ζητήσετε οπωσδήποτε το αγρινιώτικο κοκορέτσι.”
http://www.athinorama.gr/restaurants/article.aspx?id=2500273